Press "Enter" to skip to content

Stred týždňa prinesie viac oblačnosti, od horúčav si však oddýchneme len na chvíľu

Po uplynulom horúcom období sa teploty v týchto dňoch vrátia na prijateľnejšie hodnoty. Do našej oblasti postúpil studený front, ktorý dnes prinesie o niečo viac oblačnosti a častejšie zrážky.

Čo je však pre mnohých ľudí dobrou správou, prinesie aj zmiernenie teplôt. Po jeho prechode k nám totiž bude prúdiť o niečo chladnejší vzduch od severozápadu.

Mierne ochladenie bude citeľnejšie vďaka severozápadnému až severnému vetru, ktorý bude najmä na Podunajskej a Východoslovenskej nížine o niečo silnejší.

Prúdenie chladnejšieho vzduchu po prednej strane tlakovej výše
Zdroj: Ventusky

Streda tak bude o niečo oblačnejšia a veternejšia, s častejšími prehánkami, prípadne búrkami. Teploty by mali zostať po hranicou 30°C, na úrovni hodnôt letného dňa.

Zajtrajší deň prinesie ešte premenlivú oblačnosť, no vplyvom suchšieho vzduchu by sa postupne malo vyjasňovať. Teploty sa budú aj naďalej pohybovať na úrovni dlhodobého priemeru a na väčšine územia by mali takisto zostať pod hranicou 30°C.

Pauza od horúčav bude len krátka, od piatku by sa malo opäť začať výraznejšie otepľovať. Piatkové teploty by mali byť ešte relatívne znesiteľné, do 32°C.

Víkend však sľubuje extrémne vysoké teploty do 35°C v sobotu, respektíve do 37°C v nedeľu. Situáciu budeme sledovať.

Komentujte ako prvý

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *